top of page

Kommunikasjon

Gruppen valgte ut å begrense seg til områder som har egenskapen med å kunne gå tilbake på historikk og logger med tekst, for så å kunne trekke frem tidligere påstander og meninger om prosjektet som kunne være relevant i senere tid.

Det ble valgt ut mail-dialog med oppdragsgiver som er den mest vanlige delen når det utveksles korte beskjeder og filer mellom oppdragsgiver og prosjektdeltakerne.   
Ved alle mailer som ble utvekslet mellom kontaktperson i prosjektgruppen og oppdragsgiver, er det lagt ved kopier som resten av gruppen kunne lese for at alle skulle kunne trekke meninger og ta eventuelle avgjørelser raskt.

Det ble opprettet helt i startfasen av prosjektet, og var en trygg kommunikasjonskanal mellom gruppemedlemmene.
 


Intern kommunikasjon i gruppe 
Prosjektgruppen hadde hyppige møter som var lagt opp til å foregå hver onsdag når oppmøte var avtalt på forhånd. Alle arbeidsoppgaver som var gitt på forrige møte skulle vises frem i sin helhet raskt og gi resten av gruppen innsikt på hva, hvordan og hvorfor ting hadde blitt gjort på den måten.

Resten av gruppemedlemmene kom deretter med eventuelle kommentarer, ris og ros og generelt ga hverandre veiledning for å få et tilfredsstillende resultat.

Det ble ført møtereferat under alle disse interne møtene, og oppgaveliste krysset av for utført/ikke utført.  

 


Ekstern kommunikasjon mot skole 
Når veilederen ble tildelt prosjektgruppen, ble første møte foretatt for å gi veilederen innsikt i hva prosjektet dreide seg om, og hva gruppen hadde tenkt å gjøre når problemstillingen var satt.

Møter ble ikke fastsatt på forhånd, men ved å ta kontakt direkte med veileder for å avtale nytt møte ved nærmeste ledighet for begge parter.

Møtene ble satt i et ledig kontor eller konferanserom og gruppen hadde forberedt en agenda til hvert møte med punkter for å holde tråden og få veiledning på disse områdene.

Det ble ført møtereferat under hvert møte med veileder.  
Ekstern kommunikasjon mot oppdragsgiver 
Møter med oppdragsgiver var lagt opp på en slik måte at gruppen jobbet kontinuerlig med oppgaver, for så å reise samlet til TON for å vise det som var blitt arbeidet med. Møter ble avtalt via mail i oppimot to uker på forhånd, slik at begge parter var forberedt.

Det ble ført møtereferat under alle disse møtene med bedriften og dette fungerte optimalt både for bedrift og gruppe.     
  
Refleksjon internt 
Gruppen har hatt lite friksjon og en meget god deltagelse på kommunikasjonsfronten internt, hvor godt humør og humor har vært med på å skape en atmosfære som har gjort selv vanskelige oppgaver lettere å arbeide med.

Teambuilding og oppmerksomheter mot enkeltpersoner i gruppen har vært sentral for å kunne holde moralen oppe på en nivå som er tilfredsstillende for alle parter.

Dette gir utbytte igjen i form av arbeidsvillighet, å føle seg mer inkludert som et lag og knytte sterke bånd ved at man er så mye sammen som en enhet. 


Refleksjon eksternt 
Kommunikasjonen mot veiledere både på bedrift og skole har vært tilfredsstillende for gruppen, men det har vært enklere å sette møter med bedrift kontra skolens veiledere.

Dette kan tilsynelatende ha sine grunner at enkelte faglærere har mye arbeid ved siden av veiledningstimer.

Møter som ble satt opp og gjennomført, var til god hjelp for deltakerne og kunne brukes for å komme videre med de hindringer som var i prosjektets gang.  

bottom of page